Uitgekookt op overnamepad en neemt Étumé over

Geplaatst op 27 januari 2025

Uitgekookt, een van de grootste spelers in Nederland op het gebied van productie en de bezorging van versgekookte maaltijden, heeft de overname van Étumé afgerond. De overname van Étumé, een maaltijdservice in de regio Nijmegen, vormt de start van een ambitieuze buy-and-build strategie van Uitgekookt.

Met deze strategie wil Uitgekookt zijn marktpositie in Nederland verder versterken en uitbreiden. Vorig jaar verdubbelde het bedrijf zijn productiecapaciteit ter voorbereiding op verdere groei. Door middel van meerdere toekomstige overnames wil het de extra gecreëerde capaciteit in 2025 volledig benutten. Dankzij efficiëntere processen en schaalvergroting kan deze capaciteit op de huidige locatie binnen enkele jaren worden verhoogd naar circa 750.000 maaltijden per week. In 2025 verwacht Uitgekookt, met bijna 400 medewerkers, door te groeien naar een omzet van circa 85 miljoen euro.

Breed en gevarieerd aanbod

De overname biedt klanten van Étumé een ruimer aanbod en meer keuzevrijheid uit een breed assortiment aan gebalanceerde, smaakvolle dagverse maaltijden. Deze gezonde thuisbezorgmaaltijden worden met zorg samengesteld door de voedingsexperts en chef-koks van Uitgekookt. Dankzij de overname kan er nog beter worden ingespeeld op persoonlijke voorkeuren, waarbij zowel de gezondheid als de smaakbeleving van de klant centraal staan.

Johan van Marle, eigenaar van Uitgekookt: “De overname van Étumé versterkt onze aanwezigheid in de regio Nijmegen, waarmee we onze landelijke positie verder versterken. Deze overname markeert de start van een actieve buy-and-build strategie, waarmee we onze marktpositie in Nederland willen verstevigen en uitbreiden.”

Consolidatie

Marktlink ondersteunt Uitgekookt bij het identificeren van overnamekandidaten en begeleidt het volledige overnameproces. Simon Hevink van Marktlink: “De markt is volop in beweging en verdere consolidatie lijkt onvermijdelijk door de versnippering van de markt en schaaluitdagingen. Voor veel partijen in deze markt blijkt het een uitdaging om een duurzaam winstgevend bedrijf op te bouwen. Steeds vaker sluiten kleinere spelers zich aan bij grotere partijen om de krachten te bundelen. Voor Uitgekookt voeren we momenteel overnamegesprekken met bedrijven in zowel de zakelijke als de particuliere koelverse maaltijdenmarkt, en verkennen we samenwerkingen en participaties.”

Verduurzaming

Naast verdere acquisities ligt de focus van Uitgekookt op innovatie en verduurzaming. Het bedrijf zet in op de personalisatie van maaltijden, het verhogen van de smaakbeleving en de ontwikkeling van duurzame verpakkingsoplossingen. Daarnaast heeft Uitgekookt geïnvesteerd in het verduurzamen van de nieuwe productiefaciliteit en let het bedrijf op zijn CO2-voetafdruk door gebruik te maken van lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Ook het verminderen van voedselverspilling en het optimaliseren van logistieke processen dragen daar aan bij. Met deze initiatieven wil Uitgekookt bijdragen aan een toekomstbestendige maaltijdservice die zowel de klant als het milieu ten goede komt.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkoparnhem-nijmegen.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: